mandag 5. april 2010

Bedre sent enn aldri.......

Dagene har vært utrolig travle og da blir noen ting nedprioritert. Bloggen inkludert. Vi er nå på Honolulu og har noen timer igjen før vi setter oss på flyet hjemover. Før vi reiser lager vi en liten oppsummering over den siste tiden på Kona og dagene her.

Unådde folkeslag
I historietimene har Lars Andreas sin klasse hatt om unådde folkeslag i Afghanistan. Det var et stort og spennende prosjekt, det de lærte om sju unådde folkegrupper. En hel dag gikk klassen med burka for å få et lite innblikk i hvordan kvinner og barn har det i sin hverdag. Det var varmt, ukomfortabelt, vanskelig å leke, snakke, spise, bli gjenkjent og se.

De avsluttet med en Afghani night, der de solgte mat, hadde en utstilling og informasjon om landet. Det var utrolig lærerikt.
Mauna Kea
Bestemor og bestefar var på besøk i to uker. Vi var på tur rundt omkring på øya og hadde det veldig kjekt.
En lørdag ettermiddag reiste vi på Mauna Kea, verdens høyeste fjell målt fra havbunnen til toppen. Hannah, Lars Andreas og Ole Petter var med en gjeng helt til topps, vel 4200 meter over havet.

Vi har ikke egne bilder herfra, siden jeg hadde kameraet på ca 3000 meter.
Siden det ikke var måne denne dagen, var det mange teleskop framme, men det var nesten helt overskyet, så det var ikke så mye å se, desverre. Da vi kjørte ned igjen var det tåke så tjukk som ertesuppe. Det var som å kjøre kolonne på fjellet en vindfull vinterdag i Norge.
South Point og aktiv vulkan
Helgen etter var vi på South Point og vulkanen. South Point er USAs sydligste punkt (ja, det er lenger sør enn Key West også). Det var vindfullt og store bølger. Utrolig spennende.

Etterpå reiste vi videre til vulkanen. Det er en nasjonalpark der du kjører gjennom områder der det er goldt og frodig om hverandre. Dampen kommer opp til overflaten, og det er som å være i en badstu hvis du står rett ved en av ventilene. Vi så lavagløden fra et krater som har blitt mye større siden vi var der for et år siden. Vi kjørte også ned til kysten der lavaen har rent over veien og sperret den.


Honolulu
Denne turen avsluttet vi med fire dagers ferie på Honolulu. Vi hadde håpet på godt Waikiki beach-vær, men det passet bedre med museum og andre aktiviteter. Vi har vært på Dole sin ananas-plantasje,

vært på "North Shore", nordsiden av øyen, der surferne venter på noen av de største bølgene i verden,

og vi har vært på Pearl Harbor og sett de stedene der 2. verdenskrig startet og endte for amerikanerne.

Vi har hatt noen flotte måneder denne gangen også og har fått utrolig mange nye, gode venner. Det er vanskelig å reise fra de, men det er nå engang en del av livet. I kveld setter vi oss på flyet og reiser tilbake til lave temperaturer og en annen hverdag og flere gode venner.
Vi er takknemlige til vår far i himmelen for alt vi har fått være med på disse månedene, og se hvordan evangeliet om Jesus, vår frelser og venn forandrer våre og andre menneskers liv.

1 kommentar:

Linda sa...

Velkommen hjem!!
Kjempeflott siste oppdatering her på bloggen, og flotte bilder. Spennende med et ørlite innblikk i alt dere har opplevd av praktiske hendelser. Hva dere har erfart i hjerte, vil vi vel kanskje derimot aldri kunne forstå... :-) Har unnet dere hver dag av disse månedene, men veldig godt å ha dere hjemme igjen hos oss her i Arna også. Gud velsigne de nære dagene som ligger foran, klem Linda