onsdag 7. januar 2009

Aloha!

Aloha er det hawaiiske ordet for velkommen og ha det bra, og er et viktig ord her.

Dagene går nesten i surr her nede, men det gjør ingenting. Selv om det er god rutine på dagene, har vi igrunn akkurat kommet i gang og stadig vekk lurer vi på hviken dag og dato det er.....

Helgen brukte vi til å komme oss i forhold til tidsforskjellen og knytte nye vennskapsbånd.

Lørdag var vi på stranden store deler av dagen sammen med de andre fra vår klasse. Det er ca 70 studenter og mange lærere og medhjelpere, så det er mange å huske navnet på.
Vi er en ohana - en familie, utvidet familie.

Hannah og Ole var ute og snorklet og kom tilbake med fortellinger om havskilpadder og tropiske fisk.

Lars Andreas leide et body-board ("surfebrett" til å ligge på). Han kom tilbake med en mage som var litt oppskrapet, noe som er kult blant "kjennere" :-)

På stranda bor det en sel...



... og i leiligheten, under en taklampe, bor det to gekkoer, Gekko og Gekkoline. Hannah har lenge ønsket seg dyr, så det passer fint. De er ikke så store og lager ikke noe bråk. Dessuten spiser de insekter, så de er det få av.


...er den ikke fin?

På søndag var det Aloha-welcome. Det var blant annet en presentasjon av alle studentene på campus dette kvartalet. Det er 45 land som er representert. Ganske kult, ikke sant????

Utsikten fra vinduet vårt er fantastisk. Vi ser rett ut i Stillehavet, og i dag ligger det en stor cruisebåt rett nede i bukta her.

Ellers vokser det mange norske stueplanter i hagen her og det er mye annet spennende også, men det får komme en annen dag. Mahalao! (takk)



12 kommentarer:

Anonym sa...

Hei paa dere! Det var godt aa se en oppdatering fra dere! Foelger spent med hver dag for aa se om det er noe nytt! Det ser jo ut til at dere naa har innstallert dere og nyter livet og alt dere opplever og skal oppleve de neste maanedene. Hvordan er studieopplegget? Er det tettpakket eller faar dere ogsaa tid til aa reise litt rundt og oppleve ting paa egenhaand? Fortell litt om det da, hva dere bedriver dagene med mener jeg. Hvordan gaar det med Lars Andreas og Hannah? De har vel faatt god kontakt med de andre ungene der? Er det mange paa deres alder eller er det mest voksne? Hvordan er skoleopplegget for dem? Vi er naa tilbake til Kreta igjen og driver med aa komme tilbake i rutinene her igjen. M startet skolen og fotballen igjen i dag. Det var kjempefint aa vaere hjemme i jula og vi koste oss veldig. Savnet dere da men....
Vi snakkes.
God klem fra Camilla

Magdalena sa...

heisann!
kult at dåkkar har gekkoer
inne ;D
eg skal snart begynne å pakke til leir skolen, dumt du ikkje kan være med, lars... men du får det sikkert like kjekkt :)
tenk kor god du kommer til å bli til å sørfe etter vert då!
kos dåkkar massse alle sammen!
hilsen kristine malene

Linda sa...

Hei mine kjære venner! Kjempekjekt å høre fra dere igjen. Misunner dere stort et vær som gir bading og strandliv i januar. I fare for å minne om mamma, MÅ jeg nesten kommentere været her hjemme: Denne uka har dagene gitt oss her, -11/+2/-6/+7 og dermed sludd, regn og snø om hverandre..Festlig... Så ta et bad for meg en dag da Catharina, selv om varslede 85mm på mandag kan gi OSS et lite bad også kanskje!
Så gøy med Gekkoer på rommet-hørtes jo virkelig husdyraktig ut.
Når det passer, så skriv/send noen bilder av hvordan dere bor à..Er så spent på det. Dessuten lurer jeg på om Gud sørget for en laptop til for dere iløpet av London-stoppen??
Kos dere masse og lykke til med navnelæring i storfamilien. Ber for dere!, klem Linda :-)

Anonym sa...

Hei Hannah!
Det var veldig kjekt å høyre frå deg igjen! Det er bra at du har det gøy! Vi tenkjer på deg. Vi gler oss til å høyre meir. Det verkar spanande at du såg tropiske fisk og havskilpadder. Her pøsregner det - vi går ikkje i shorts :-(
Helsing alle på 4. trinn med lærere

Anonym sa...

Hei.
Takk for praten i dag. Tenk å høre dere,KJEMPEHYGGELIG. Godt å høre at dere alle har det bra og at det er spenning og trivsle så langt. Flott med denne bloggen, både på den ene og andre måten. Vi får jo prøve oss vi "tilårskomne" også. Kjære Hannah, det ser deilig ut på stranden, det skulle vært meg. Lars Andreas, gøy med surfing? Er det noe mulighet for golfing i nærheten? Hørte mamma og pappa sa dere skulle på tur i dag, bra. Fikk også fortalt at dere er på skype. Tenk, jeg klarte å logge meg på og har snakket med OP, og jeg både så og hørte. Dette skulle min bestefar ant.... Ser etter oppdateringer på bloggen hver dag og gleder meg over at dere får oppleve dette. Vi tenker på dere og ber for dere. Masse klemmer til dere alle fire. M og BT

Magdalena sa...

hallo der ute....

ikke meg imot å ha slik utsikt fra soverommet....

ja det blir spennende måneder for dere dette!og vi tenker mye på dere! ser det er flere enn oss som speisielt har lyst å høre hvordan det går med Hannah og LA! så nå ønsker vi et innlegg fra og om dem....

skal hilse så mye fra JØ, han hinker etter ett fall på isen ( i en trapp!!) kunne gått vèl ille... men han skadet en lårmuskel, det går på fram med han.

(der ser du ole,- bedre å falle for marsipan en på isen...)

hører dere får kaffe kun til frokost,-går det bra?? har også hørt om hyggelig skypsamtale,- ja det er godt dere er fornøyd!

Nå skal eg til og merke alt ulltøyet til KM, det bærer på leirskole nå på mandag...

stor klem fra tante og onkel~~~~*

Anonym sa...

hei. kjekt aa sjaa bilder fraa turen. men eg har eit spørsmaal til deg lars andreas: naar er det lettest aa treffe deg paa msn? eg har faatt webkameraet til aa virke:-) haaper dere faar det fint vidare på hawaii. helsing haavard

Anonym sa...

Hei,

Prøver igjen. Det er tydeligvis ikke enkelt å få lagt inn en kommentar. Er blitt registrert både her og der, og har skrevet kommentarer tidligere, men ingenting dukker opp på kommentarsidene.
Dette blir en ny prøve. dersom dette lykkes, skriver jeg mer senere.
Morfar

Morfar sa...

Hei igjen,
Dette blir bare tull.
Prøvde med "forhåndsvisning", men da forsvant alt....
Prøver på nytt og ser hva som skjer nå.
Morfar

Morfar sa...

Nå skjedde det noe, gitt..........
Da er vi igang.
Har lest det dere har skrevet, og alt tyder jo på at dere har det bra.
Venter på neste inlegg fra dere, og er spent på hvordan det går, både med skole og fritid.
Her hjemme er det storm og mildvær, og det er riktig så ukoselig. Har dessuten kastet ut julen i dag, og det er også en nedtur.
Hørte rykter om at du hadde vært i Honolulu, Catharina.
Prøvde du Waikiki Beach? Tråkket ned av japser?
Som sagt, spent på neste inlegg fra dere!
Ønsker dere al the best fra oss i Smedstua.
Morfar

Chili sa...

Såååååå hæææærlig!!!
Det høres ut som at dere lever livets glade dager der ute i Stillehavet :-)
Her har det ikke skjedd så mye siden sist, det går i strømpebukser, votter, sjal og rennende såre nesetipper!!

For å gi dere en beskrivelse av vår hverdag tar jeg med et sitat fra bt.no denne morgenen : "- For det meste er det snakk om bekkalokk som spretter opp og vann som flyter alle steder, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt."

Kos dere videre og hils geggisene dokkars :-)
Vi savner dere!!
Klemmer fra oss i OVERSVØMMELSE OG MOLDalia

Anonym sa...

Hei fra Minden.
Vi(Maria og Kristin) har ligget langflat med Influensa og begynner å gkomme oss til hektene. Tenker ofte på dere. Høres fint ut med stueplanter utenfor vinduer og utedyr innenfor.

Her er det isende kald vinter, ulderekord i manns minne i tyskland, ene kanalen etter den andre blir stengt fordi de fryser til. ikke mye badevær her, nei.
Gi hverandre en aloha-klem fra oss i minden